Nyt

22/6/2021

Midsommer = mindre Corona = ferietid

Så ser det ud til at Coronaen for en stund er ved at slippe sit klamme tag om os alle, og fra mandag d. 14/6 er  mundbindet faldet – MEN i lægepraksis og på sygehuse skal det fortsat bruges i fællesområder, dog kan det oftest tages af, når døren til gangen er lukket.

Vi begynder så småt at afvikle ferie i disse uger, hvor vi vil være væk på skift – MEN i uge 30 har vi helt lukket, og henviser til kollegerne i Skårup.

Vaccination
Det GENERELLE TILBUD
Man bliver indkaldt via E-boks/pr. brev, når man skal vaccineres, og det kommer til at foregå i Svendborg/Odense/Assens, eller hvor man nu vælger. VACCINENEN ER GRATIS.  Der vaccineres i vaccinationscentrene med vaccinerne fra Pfizer og Moderna, som er veltålt af det fleste. Almindelige bivirkninger til vaccinationerne i form af feber, kulderystelser og ømhed er normalt dagen efter stikket. Det er specielt yngre personer der reagerer.
Hvornår er det så din tur ? Det kan du se i  vaccinationkalenderen.

TILVALGSORDNINGEN
Vaccination med  vaccinen fra Johnson/Johnson er nu mulig, men det er ikke hos de praktiserende læger. Men man har en videokonsultation med en læge, som så ordinerer vaccinen, som så indgives på apoteket. Lægeforeningens generelle holdning er, at er man et ungt sundt og rask menneske, så er der større risiko ved vaccination end ved at blive syg med Corona.

CORONAPAS
Det er vist ved at blive meget bedre. Men det er ikke os der kan hjælpe , og er man som borger uden NemId, så kan man få hjælp af Borgerservice.
Antistoftest er ikke muligt heller ikke selvom du måske har lavet en selvtest, som viser at du har antistoffer mod COVID19, så er det ikke (aktuelt) muligt at få lavet en blodprøve til at dokumentere dette.

TID-SAMME-DAG dvs. at man ringer den dag man har brug for en konsultation pr. fremmøde, video elle telefon.

AL TIDSBESTILLING FOREGÅR GRUNDET CORONA PR. TELEFON – Der kan IKKE bookes on-line endnu, men vi arbejder på hvordan vi igen kan åbne for det på en sikker måde.

OM DEN AKTUELLE CORONA-SITUATION
Coronavirus/COVID-19 er lumsk, idet man kan være smittet uden at have symptomer, så venteværelset er fortsat udendørs – for de fleste. MEN tænker du at bruge venteværelset, og er +12 år, så bedes du anvende mundbind, også i forbindelse med konsultationen hos læge eller sygeplejerske.
Hvis du har mistanke om CORONA-smitte = du har fornemmelse af at have en “anderledes” influenza, så skal du ringe. Kontakt til læge er især vigtigt, hvis vejrtrækningen er besværet eller du oplever forværring, specielt efter 3-4 dages sygdom. Det er vigtigt, at du overholder myndighedernes anvisning om at holde dig isoleret indtil 2 døgn efter at hoste og ubehag er overstået. Hvis du får lavet en POSITIV test, så skal du og vi snakke om, hvordan du skal forholde dig, og man skal selv hjælpe med at opspore dem man måske har smittet – se undersiden Om Corona vedrørende SMITTE OPSPORING.
Hvad en engelske og sydafrikanske mutation kommer til at betyde er svær at sige – endnu. Men det lyder som om, at vi i en periode kommer til at passe endnu mere på hinanden ved at holde afstand. Vi skal nok komme om på den anden side, hvor vi kan håndtere Coronavirus. For 30 år siden troede vi ikke at HIV/AIDS kunne bekæmpes, det kan det nu.

OM COVID19/CORONA-TESTNING:
Har man milde symptomer og haft tæt kontakt til sikker smittet, eller har nær relation til person som tilhører en risikogruppe, så er det muligt at blive testet. Testningen foregår som udgangspunkt i Svendborg. I sjældne tilfælde kan det også klares i eget hjem ved ambulancepersonale. Ved brug af NemId bestilles tid på coronaprover.dk – vær opmærksom på, at der er flere valgmuligheder – der er forskel på om man har symptomer eller om man har ønske om testning f.eks. efter udlandsrejse.
Hvis man tilhører en risikogruppe og skal arbejde, så kan vi som læger ved behov attestere, at man har denne sygdom, og så er det op til arbejdsgiver at tilgodese dette i forhold til Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
Quick-test er primært noget man skal bruges før et evt. besøg hos andre – MEN en PCR-test (bestilt på coronaprover.dk) er altid det bedste, og langt mere sikker. Generelt siger test kun noget om dagen i dag. Man behøver ikke at udskille virus i luftvejene lige med det samme, virus har en lang såkaldt inkubationstid på 2-12 dage, hvorfor man skal være opmærksom i lang tid, og generelt hellere tage en test for meget en for lidt.

OM VIDEOKONSULTATION/TELEFONKONSULTATION:
Vi har mulighed for VIDEOKONSULTATION/TELEFONKONSULTATION – dette bruges så tit vi kan og især til vurdering af luftvejsinfektioner. Vi kan også bruger video til samtaleterapi.

Det er simpelt at bruge og fungerer ved brug af MinLægeAPPen. SÅ installér gerne APPén på din enhed.
Link til MinLægeAPPen for installation og vejledning i brugen 

Uden for vores åbningstid kontakt som vanligt lægevagten på 7011 0707 – HVIS du er syg.

VISION:
Vi bestræber os på at være nære sundhedstilbud for dig, og arbejder løbende på at optimere på tilgængelighed og faglighed. Tid-samme-dag er tænkt, som en måde at give dig som bruger af lægehuset den bedst mulige service.  Det betyder at vi som lægehus i stigende grad uddelegerer opgaver til vores personale helt i tråd med, hvad Regionerne og Praktiserende Lægeres Orginisation er kommet frem til https://www.laeger.dk/sites/default/files/vision_for_almen_praksis_2030.pdf. Vi forsøger at skabe det bedst mulige arbejdsmiljø for vores ansatte og os selv, idet vi er overbevist om, at du som patient for mest ud af mødet med en sundhedsfaglig person som ikke er fortravlet.
Der er 390 af Jer ca. 4400 borgere, som er tilknyttet lægepraksis, som har svaret på Patienttilfredshedsundersøgelsen 2019. Vi er opmærksomme på at Tid-samme-dag ikke er svaret på alle spørgsmål, og at en del er utilfredse med ikke at kunne booke på en bestemt dag.  Uanset at vi har øget kapaciteten af lægetider ved at fastansætte Læge Maj Rivíere, så kan vi ikke opfylde alle behov. Men vi vil som konsekvens af undersøgelsen igen undersøge om det er blevet teknisk er muligt, at ændre den elektroniske booking, så der kan bookes fra kl. 16 dagen før. Tillige vil du, som patient oftere blive mødt af vores personale i forbindelse med varetagelse af indledende akutte undersøgelser.
Derudover er vores personale og vi stolte over de mange positive tilbagemeldinger, der er fra Jer,  samtidig med at nogen af os er opmærksomme på, at vi skal skynde os lidt mere, så unødig ventetid undgås.

PRIVATLIVSPOLITIK – dataforordning (se her)