Nyt

5/10/2021 

OKTOBER=  det går løs med Influenza vaccinationer !

INFLUENZA-VACCINATION
Tilbydes fra 1/10 kan der influenza vaccineres. Der bliver 3 vacciner – 2 voksenvacciner og 1 børnevaccine.  .
I år vil vi forsøge med at man bare møder frem i lægehuset, kører kortet igennem og giver sekretæren besked om at man gerne vil vaccineres.
Indtil slutningen af oktober, så SKAL man være omfattet at nogle bestemte risikogrupper for at kunne få vaccinen.

Vaccinationsdage med tidsbestilling:
7/10 eftermiddag
12/10 formiddag

Se mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Den kommende 2-6 års vaccination, som næsespray er ikke på plads endnu.

SKIFTEDAG hos uddannelseslægen

Katrine Godtfredsen er vores nye uddannelseslæge=reservelæge, og hun skal være hos os frem til 28/2/20222. Imad er taget videre på sin færd mod at blive praktiserende læge, men kommer tilbage en dag om måneden de næste 2,5 år.

ER DU SNOTTET/HAR ONDT I HALSEN/HOSTER  OG HAR EN PLANLAGT TID TIL BLODPRØVER ELLER HOS LÆGEN – så ring til os og få en ny tid!!!!!!!!

Vi har desværre oplevet af flere er mødt op til en aftalt tid og er forkølede – det går ikke – hvis vi fortsat skal passe på hinanden. Det er umuligt at kende forskel på den ene og anden slags snot, og selv om man er vaccineret mod Covid-19 så kan man stadig blive lettere syg og smitte andre. SÅ er man i tvivl om man kan møde op, så ring til os, så finder vi en anden tid. Eller få lavet en forudgående PCR-test.

TIDSBESTILLING

TID-SAMME-DAG-TID dvs. at man ringer den dag man har brug for en konsultation pr. fremmøde eller video.
PLANLAGT-TID har man en kronisk sygdom som nødvendiggør jævnlige besøg i lægehuset, så får man en ny tid med, når man har været hos os.
Grundet Corona har det i lang tid ikke været muligt at booke tider on-line endnu, men vi åbner for i august – Ju-hu.
VENTE-TID er eftermiddagstider om torsdagen, som kan bestilles af alle – og som kan bestilles forud (lang ventetid)

TIDSBESTILLING ved luftvejsinfektion/ondt i halsen – hvordan gør vi det ??? (også gældende efter 10/9/2021)
Det er det der under hele Covid-pandemien har været svært, og det er det fortsat – specielt fordi det kan håndteres på forskellige måder. Vigtigt er det stadigt, at får du ondt i halsen, hoste og evt. muskelsmerter, så skal du have lavet en PCR-test for Corona, og holde dig fra andre. Det gælder også selv om du er vaccineret, idet der desværre også ses Coronasmitte og Corona-sygdom med den såkaldte Deltavariant hos personer der er fuldt vaccineret !!!!!!!!!
Vi har nu værnemidler (kittel, handsker, visir og mundbind), så vi kan se dig i lægehuset, hvis det bliver nødvendigt.
Vores nuværende strategi er følgende, hvis du er syg på en måde der gør dig utryg: Du ringer til lægehuset, lægen ringer tilbage mellem kl. 10-11 samme dag og finder en løsning sammen med dig. Løsningen kan være følgende:
– du ser an hjemme med eller uden en PCR-test.
– du PCR-testes og får en tid til undersøgelse dagen efter, hvis du er blevet frisk så aflyser du tiden.
– du får en tid i lægehuset sidst på dagen, så der er mindre kontakt med andre patienter. Lægen henter dig på parkeringspladsen, du har mundbind på og lægen er klædt i kittel, mundbind og handsker, og vil undersøge dig og ofte lave en PCR-test for Coronavirus. Du skal vente udendørs på at blive kaldt ind.

MUNDBIND/VENTERUM
Vi forsøger så vidt muligt at undgå at personer med luftvejsinfektion går direkte ind i lægehuset, MEN OPLEVER AT NOGEN GØR DET ALLIGEVEL, så derfor GENINDFØRES brugen af mundbind i venteværelset pr. 26/8, alternativt må du vente udenfor,  i så fald giv besked ved tidsbestillingen om at du venter ude, og evt. i hvilken farve bil.

SUNDHEDSKORT/SYGESIKRINGSKORT/APP
Ved ankomst til lægehuset er det nu igen et krav fra Region Syddanmark, at du registrerer din ankomst i ankomstterminalen ved receptionen. Dette kan gøres med brug af sundhedskort eller den nye APP.

COVID-VACCINATION
Du bliver indkaldt via E-boks/pr. brev, når du skal vaccineres, og det foregår i Svendborg/Odense/Assens, eller hvor man nu vælger. VACCINENEN ER GRATIS.  Der vaccineres i vaccinationscentrene med vaccinerne fra Pfizer og Moderna, som er veltålt af det fleste. Almindelige bivirkninger til vaccinationerne i form af HØJ feber, kulderystelser og ømhed er normalt dagen efter stikket. Det er specielt yngre personer der reagerer. Det 3. stik begynder Regionen nu at tilbyde sårbare borgere.

CORONAPAS
Det kan udprintes eller kan benyttes vi en APP.  Har man ikke NemId, så kan man få hjælp af Borgerservice.
Antistoftest er ikke muligt heller ikke selvom du måske har lavet en selvtest, som viser at du har antistoffer mod COVID19, så er det ikke (aktuelt) muligt at få lavet en blodprøve til at dokumentere dette.

OM CORONA
Coronavirus/COVID-19 er lumsk, idet man kan være smittet uden at have symptomer. Hvis du har mistanke om CORONA-smitte = du har fornemmelse af at have en “anderledes” influenza, så skal du ringe. Kontakt til læge er især vigtigt, hvis vejrtrækningen er besværet eller du oplever forværring, specielt efter 3-4 dages sygdom. Da der desværre også ses Coronasmitte med den såkaldte Deltavariant hos personer der er fuldt vaccineret, så skal du hellerede lade dig teste ved symptomer uanset vaccinationsstatus. Det er vigtigt, at du overholder myndighedernes anvisning om at holde dig isoleret indtil 2 døgn efter at hoste og ubehag er overstået. Hvis du får lavet en POSITIV test, så skal du og vi snakke om, hvordan du skal forholde dig, og man skal selv hjælpe med at opspore dem man måske har smittet – se undersiden Om Corona vedrørende SMITTE OPSPORING.

OM COVID19/CORONA-TESTNING:
Har man milde symptomer og haft tæt kontakt til sikker smittet, så er det muligt at blive testet. Testningen foregår som udgangspunkt i Svendborg. Ved brug af NemId bestilles tid på coronaprover.dk – vær opmærksom på, at der er flere valgmuligheder. Men som det er lige nu, så kan man møde direkte op i testcenteret og blive testet.
Ved sygdomsfornemmelse, så er det ALTID en PCR-test, der skal bruges.
Quick-test er primært noget man skal bruges før et evt. besøg hos andre – MEN en PCR-test (bestilt på coronaprover.dk) er altid det bedste, og langt mere sikker. Generelt siger test kun noget om dagen i dag. Man behøver ikke at udskille virus i luftvejene lige med det samme, virus har en lang såkaldt inkubationstid på 2-12 dage, hvorfor man skal være opmærksom i lang tid, og generelt hellere tage en test for meget en for lidt.

OM VIDEOKONSULTATION:
Vi har mulighed for VIDEOKONSULTATION – dette bruges så tit vi kan og især til vurdering af luftvejsinfektioner. Vi kan også bruger video til samtaleterapi.

Det er simpelt at bruge og fungerer ved brug af MinLægeAPPen. SÅ installér gerne APPén på din enhed.
Link til MinLægeAPPen for installation og vejledning i brugen 

Uden for vores åbningstid kontakt som vanligt lægevagten på 7011 0707 – HVIS du er syg.

VISION:
Vi bestræber os på at være nære sundhedstilbud for dig, og arbejder løbende på at optimere på tilgængelighed og faglighed. Tid-samme-dag er tænkt, som en måde at give dig som bruger af lægehuset den bedst mulige service.  Det betyder at vi som lægehus i stigende grad uddelegerer opgaver til vores personale helt i tråd med, hvad Regionerne og Praktiserende Lægeres Orginisation er kommet frem til https://www.laeger.dk/sites/default/files/vision_for_almen_praksis_2030.pdf. Vi forsøger at skabe det bedst mulige arbejdsmiljø for vores ansatte og os selv, idet vi er overbevist om, at du som patient for mest ud af mødet med en sundhedsfaglig person som ikke er fortravlet.
Der er 390 af Jer ca. 4400 borgere, som er tilknyttet lægepraksis, som har svaret på Patienttilfredshedsundersøgelsen 2019. Vi er opmærksomme på at Tid-samme-dag ikke er svaret på alle spørgsmål, og at en del er utilfredse med ikke at kunne booke på en bestemt dag.  Uanset at vi har øget kapaciteten af lægetider ved at fastansætte Læge Maj Rivíere, så kan vi ikke opfylde alle behov. Men vi vil som konsekvens af undersøgelsen igen undersøge om det er blevet teknisk er muligt, at ændre den elektroniske booking, så der kan bookes fra kl. 16 dagen før. Tillige vil du, som patient oftere blive mødt af vores personale i forbindelse med varetagelse af indledende akutte undersøgelser.
Derudover er vores personale og vi stolte over de mange positive tilbagemeldinger, der er fra jer.

PRIVATLIVSPOLITIK – dataforordning (se her)